Goedkopeste in stijl leven Over Leveninstijl.com Over leven in stijl Image Map

SatijnDe meest zachte en gladde stof, waarvan dekbedovertrekken worden gemaakt, is satijn. Door de manier van weven onstaat er een glanzend weefsel. Door de glans heeft het een luxe uitstraling. Satijn wordt gebruikt voor het maken van beddengoed, (bruids)kleding en lingerie.
Het woord satijn is ontleend aan het Franse Satin (glanzende, zachte zijden stof) en het oudere Zatin dat wellicht afgeleid is van, of samenhangt met het Spaanse aceituni, ook wel setuni. Dit woord zou weer ontleend ijn aan het Arabische zaituni, dat de betekenis ‘satijn’ had en eerder ‘Uit Citong’ zou hebben betekend. Citong, nu Quanzhou, was de plaats in China waar het satijn vandaan kwam.

Materiaal: De naam satijn slaat op de manier van weven. Dit kan met zowel natuurlijk als synthetisch garen. Bij het weven van katoen wordt er gebruik gemaakt van één inslagdraad en één kettingdraad. Bij het weven van satijn wordt gebruik gemaakt van vier inslagdraden over één kettingdraad. Deze weeftechniek zorgt er voor dat de garen ontzettend dicht op elkaar geweven kunnen worden. Het resultaat hiervan is dat je de fijnste kwaliteit krijgt die verkrijgbaar is.

Voordelen: Satijn voelt erg glad en soepel aan, het heeft een subtiele glans en een luxe uitstraling. Satijn neemt zeer snel vocht op.

Nadelen: Satijn kan glibberig aanvoelen, het kan even duren voor u gewend bent aan dit materiaal. Door het intensieve productieproces is de prijs van een satijnen dekbedovertrek hoger dan die van andere overtrekken..

Verkrijgbaar in de volgende maten : 140x200/220 200x200/220 240x200/220.

Liever een ander materiaal ?


goedkope dekbedovertrekken goedkope dekbedovertrekken goedkope dekbedovertrekken goedkope dekbedovertrekken

goedkope dekbedovertrekken goedkope dekbedovertrekken goedkope dekbedovertrekken


Afhalen in Meppel mogelijk.

Veilig

Persoonlijke service.

Betrouwbaar

  • strandlaken
  • tassen
  • frozen dekbedovertrek

Image Map
Leven in stijl .com Adres: Hogestuk 77, Postcode: 7943 JX, Woonplaats: Meppel Leven in stijl.com is onderdeel van Sentrex Trading & Services